Un internship international iti va propulsa intreaga ta activitate academica spre succes

Cariera ta incepe cun un stagiu bine definit de practica in domeniu.

Un stagiu poate fi denumit internship doar daca devine o experienta de practica intr-un anume domeniu, care, de obicei, implica un lucru cu norma intreaga pentru o anumita perioada de timp, ce poate varia de la o luna la un an sau mai mult.

Un elev sau student aflat in stagiu de internship international este obligat sa foloseasca cunostintele in domeniul optat cu scopul de a indeplini responsabilitatea ce i-a fost incredintata.

Un student care isi face stagiul de practica este introdus in cadrul unui campus universitar pentru a dobandi experienta si pentru a se dezvolta pe ambele planuri, profesional si personal.

Image result for internship

In calitate de stagiar, studentul lucreaza atat pe teren, cat si in laborator sau in salile de studiu, pentru a dobandi experienta unui loc de munca imediat dupa absolvire.

In termeni stiintifici, un stagiu de internship este definit ca o pozitie temporara pentru un loc de munca, cu accent pe formarea profesionala, stagiu ce poate fi platit sau nu, dupa caz.

Inainte de a opta pentru un loc de munca, majoritatea studentilor sau absolventilor opteaza pentru stragii de internship pentru a dobandi experienta, cunoastere si de a se pune la punct cu cele mai noi practici din domeniul de interes major.

Avantajele unui internship international

Conceptul de internship este simplu si delicat deoarece ii priveste pe toti studentii care lucreaza voluntar sau sunt ucenici pentru o perioada de timp. In unele profesii precum domeniul medical, cel de inginerie si proiectare sau drept si contabilitate, aceste parteneriate de internship sunt obligatorii.

Related image

Stagiile platite in parteneriat de tip internship sunt considerate un capitol separat in curriculum-ul educational al unui elev sau student.

Exista mai multe cursuri pentru a deveni ucenic in cadrul unei companii sau al unei universitati cu renume, care sunt destul de provocatoare pentru cei interesati si, prin urmare, este imposibil ca toti studentii care aplica pentru un internship international sa prinda un loc intr-un astfel de program.

Cu toate ca unii oameni ar putea argumenta ca un internship este numai pentru studenti, de fapt, acesta se aplica si pentru locurile de munca din vaste domenii.

Desi se spune ca un stagiu de internship international este caracterizat prin stres, studentii dovedesc ca mediul devine cu adevarat placut si fara restrictii, oferind o oportunitate excelenta de a obtine o experienta impresionanta in domeniu.

Image result for internship

Avantajele unui internship international platit deriva din urmatoarele considerente prezentate mai jos.

 • Experienta practica. Un internship international il invata pe ucenic modul in care se lucreaza intr-o companie de renume, o companie transnationala sau corporatie, avand perfecta ocazie de a observa lucrurile pe care inainte le cunostea doar in teorie.
  Image result for internship
  Astfel de experiente au tendinta de a se intipari in mintea practicantului pentru a ajunge sa cunoasca cele mai multe informatii, abilitati si sa deprinda calitati specifice domeniului sau.
 • Deprinderea de abilitati unicate. Un al doilea paramentru important intr-un stagiu de practica deriva din comunicarea orala si cea scrisa in cadrul unui astfel de stagiu de practica. Aceste abilitati inseamna perfectionare si instruire atunci cand se prevede un viitor promitator in acel domeniu.

  Image result for internship
  Cand va absolvi, studentul va dobandi abilitati si calitati menite sa dovedeasca un avantaj pozitiv in fata concurentilor in cadrul unui interviu de angajare.

 • Mentori de succes. Este natura umana elementul cel mai pozitiv in orice cunoastere, la nivel cognitiv sau fizic, tocmai pentru ca prin mentorii, profesorii si coordonatorii sai, studentul sau stagiarul are posibilitatea de a acumula o multime de cunostinte in teorie si in practica, pe care le poate transmite mai departe persoanelor mai tinere.
  Image result for internship
  Cel mai bun aspect al acestui program de internship international este impartirea cunoasterii oferita de catre un mentor cu renume.
 • Sentiment de satisfactie. Un alt aspect foarte important al unui internship international este faptul ca stagiarul dobandeste o satisfactie imensa la locul de munca. In timpul tineretii sale, stagiarul devine mult mai plin de energie si dornic de a se perfectiona.

  Puterea pe care o acorda un astfel de parteneriat de dezvoltare vine si din oferirea unei satisfactii interioare ce deriva din valoarea imensa de a realiza ceva productiv pentru umanitate si mediul social/economic. In timp, aceasta satisfactie va deveni un profit mare pentru student.
  Image result for internship

 • Recompensa in bani pentru eforturile depuse. Internshipurile internationale platite ofera un ultim avantaj pentru ucenici, si anume, remuneratia. Cei din urma isi dau seama de valoarea depusa, cunostintele dobandite si remuneratia pentru implicarea efectiva si suportiva.

  Recompensa in bani ofera o oarecare sensibilitate, deoarece in calitate de student, experienta adunata in cariera il va ajuta sa aleaga ceea ce isi doreste pe planul profesional.

Stagiile internationale de practica pentru studenti castiga importanta din ce in ce mai mare, deoarece au inceput sa se implice mai mult in mediul educational, social, economic sau politic.

Image result for internship

Cei interesati de o cariera in serviciul public pot beneficia de reduceri semnificative la taxe, de posibilitatea de a castiga popularitate pe scara larga, sansa de a castiga bani pentru cunostintele acumulate sau propria dezvoltare.

Multe companii recruteaza studenti si stagiari in scopul de a le oferi posibilitati multiple de a experimenta noi mdouri de lucru, in vederea obtinerii unei cariere de succes.

Tu ai aplica pentru un astfel de stagiu de practica? Sau daca ai aplicat, care au fost experientele parcurse si simtite? Te astept in sectiunea de comentarii pentru a da share experientei tale ;).

Surse foto: ggogle.ro, flickr.ro,

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s