Remedii naturiste aplicate acasa pentru un par frumos si plin de stralucire

Frumusetea unei femei se face observata de la prima privire a parului.

De aceea, femeile de cand se stiu au avut provocari in ceea ce priveste obtinerea sau mentinerea unui par sanatos, dar cu un aspect frumos, plin de volum si stralucitor. Din cele mai vechi timpuri, femeile au pus un mare accent pe factorii de mediu ce le afecteaza firele de par si implicit intreaga podoaba capilara.

Image result for masca par

Sursa foto: doctorquinn.ro

Ploaia, vantul, samponarea cu diverse produse din comert cu chimicale, materialele utilizate pentru toate aceste esarfe purtate pe par sau chiar si caciuli in timpul iernii, urmate de o serie de tratamente aplicate la salon pentru infrumusetare pot degrada firul de par si ii pot subtia textura. La acestea se adauga si intinsul parului cu placa, uscarea cu feonul, aplicarea de gel sau fixativ precum si pieptanatul in exces, ce, la fel de bine dauneaza parului.

Tunsul si spalatul periodic pot sa contribuie la imbunatatirea texturii parului, la definirea acestuia ca fiind gras, firav sau uscat si, desigur, la revitalizarea acestuia in profunzime.

Stiati ca la saloanele de infrumusetare acest procedeu de revitalizare se face doar la suprafata firelor de par? Si ca aceasta este una dintre conditiile pentru care hair stilistii recomanda tratamente naturiste?

Femeile au luat initiativa si isi aplica propriile masti de par acasa

  1. Masca de par cu ulei de masline si galbenus de ou restabileste stralucirea parului. Pentru ca femeile sa ajunga la un par frumos, sanatos si stralucitor, in timp au incercat diferite retete pe care le-au recomandat si altora, astfel incat s-a realizat rapandirea acestei retete de succes si in cele mai indepartate meleaguri, precum Australia, Scotia sau chiar Groenlanda.

Image result for masca ulei de masline si ou

Sursa foto: kudica.ro

Atingerea telului de par stralucitor se bzeaza pe o reteta simpla, cu ajutorul a doua ingredente minune: oul si uleiul de masline. Ambele produse bogate in vitamine ofera parului stralucirea de care acesta are nevoie pentru a se simti ca pe podium.

Prepararea retetei este realmente simpla: se ia un galbenul de ou si se amesteca cu 5 linguri de unei de masine intr-un bol din plastic. Solutia obtinuta se amesteca bine pana devine consistenta ca o maioneza. Se aplica pe parul uscat, chiar de la radacina si pana la varfuri. In cazul in care parul este des sau lung, aceste gramaje se dubleaza si se aplica identic pe par.

Pentru efectul de dorit se lasa sa actioneze pa par cel putin 30 de minute, dupa care se samponeaza cu produse de calitate. Este de dorit ca acest tratament realizat acasa sa fie aplicat cel putin de 2 ori pe luna, iar daca timpul permite este bine chiar si o data pe saptamana.

Image result for masca ulei de masline si ou

Sursa foto: perfecte.ro

Ce efecte are aceasta masca de par cu ulei de masline si ou?

Este bine ca orice femeie sa stie pentru ce anume apeleaza la aceasta masca. De exemplu, Maria Dragomiroiu, care are cel mai sanatos si mai lung par dintre vedetele de televiziune si cantarete moldovenesti, a dezvalui in cadrul unei emisiuni ca ea isi aplica aceasta masca singura si acesta este un lucru demonstrat, ca parul sau si-a redobandit elasticitatea si este mai puternic.

In plus, efectele sunt vizibile abia la o luna de cand se incepe aplicarea remediului natural cu astfel de produse, iar parul va fi cel care va spune “multumesc” la fiecare iesire din casa. Masca de par cu ulei de masline si ou reda luciul firului de par, oprind caderea excesiva a parului, dar va oferi si protectie impotriva razelor solare puternice din perioada caniculara.

Image result for masca ulei de masline si ou

Sursa foto: click.ro

De la parul subtire si fin si pana la parul gras, aceasta masca se poate aplica de catre oricine in propria locuinta. Urmand acest tratament, parul va deveni mai frumos si va fi plin de stralucire, invidiat de toti cei din jur.

2. Masca de par cu ulei de ricin si vitamina A

Uleiul de ricin este un produs destul de pretios la casa omului. Uleiul de ricin este foarte bun pentru firele de par, pentru intarirea firelor de gene si sprancene, dar contribuie in acelasi timp la accelerarea cresterii acestora.

Fiind bogat in grasimi, uleiul de ricin stimuleaza cresterea parului, atunci cand este aplicat la radacina, printr-un masaj al scalpului.

Image result for masca ulei de masline si ou

Sursa foto: http://www.katynel.com

Textura groasa a uleiului de ricin impune amestecarea acestuia impreuna cu vitamina A, fiole, dupa care se maseaza scalpul 3-5 minute. Masca se poate prepara destul de simplu, prin adaugarea unei parti de vitamina A regasita in fiole la farmacie cu o parte ulei de ricin, amestecata pana se obtine o compozitie omogena.

Se aplica pe parul uscat, chiar inainte de somn, dupa care se acopera parul cu o masca de par sau chiar cu un prosop de par si se lasa compusul sa actioneze peste noapte, pentru un efect natural si uimitor. Dimineata se spala parul cu sampon, si, apoi se aplica o masca lichida de par, pentru suplete si stralucire.

De multe ori s-a spus ca uleiul de ricin se recomanda persoanelor care au goluri in par, celor care le cade parul farte mult sau celor care au firul de par subtire ce se rupe la fiecare pieptanare si aranjare a parului. Efectele mastii cu ulei de ricin sunt vizibile daca tratamentul este aplicat saptamanal pe radacina firelor de par.

Image result for masca ulei de masline si ou

Sursa foto: vocea.biz

3. Masca cu zeama de lamaie si ulei de masline sau ulei de cocos

Orice varianta se alage, efectul este acelasi: eliminarea matretii din par si atragerea unui strop mare de stralucire parului. Se amesteca aproximativ 50 de ml de zeama de lamaie cu unul din cele doua uleiuri mentionate si se aplica pe intreaga lungine a firului de par.

Image result for ulei de cocos

Sursa foto: google.ro

Pentru o actiune eficienta, se lasa masca pe par cel putin 4 ore, dupa care se procedeaza la spalarea parului cu apa calda si sampon.

Ca si in cazul mastilor de mai sus, pentru rezultate uimitoare aceasta masca se aplica saptamanal pe par, obtinand de fiecare data un par stralucitor, lipsit de matreata si usor de coafat.

Tin sa mentionez ca de ceva timp am inceput sa aplic si eu masca cu ulei de masline si galbenus de ou si de la 3 aplicari parul meu se simte mai sanatos, nu mai are tendinta de ingrasare dupa 2 zile de la spalare si nu mai cade atat de tare, incat sa ma sperii la fiecare pieptanare.

Iti recomand sa incerci si tu pentru a te bucura de un par stalucitor, sanatos si frumos. Tine minte ca frumusetea se vede si se simte la exterior si cu ajutorul parului tau!

 

 

Leave a comment