Samponul uscat – inventia momentului in materie de cosmetica

Un par curat si sanatos spune multe despre o persoana. Din copilarie si pana la maturitate, femeile sunt invatate sa isi ingrijeasca tenul, sa isi spela parul, sa se alimenteze bine si sa tina la silueta lor.

Poate ca unii dintre acesti pasi sunt respectati intocmai de unele femei, insa, altele merg pe calea cea mai simpla si cauta evolutiile in materie de cosmetica si chiar de chirurgie.

Image result for beautiful hair

Sursa foto: http://maxpixel.freegreatpicture.com/

Un par frumos si stralucitor se poate mentine doar cu ajutorul ingrijirii oferite zilnic sau saptamanal, al alimentatiei corecte si al coafarii intr-un mod cat mai natural. De la binecunoscutul sampon uscat ce il promoveaza artista Delia Matache si pana la o serie de companii ce produc acest “truc de magie in trendul cosmeticii” nu este decat un singur pas in a obtine un par curat ca si cum ar fi la 5 minute dupa spalare.

Samponul uscat este utilizat de mii de hair-stilisti

De ce este atat de util acest sampon si de ce are aplicabilitate nu doar in cadrul prezentarilor de moda ci si in utilizarea sa zilnica de catre femeile din intreaga lume?

Tocmai datorita faptului ca acest sampon uscat denumit sampon minune nu impune spalarea parului la doua zile, din fericire pentru unele femei.

sampon uscat

Atunci cand modelele din intreaga lume nu au cateva minute sa isi spele parul sau sunt nevoite sa ajunga de pe un podiul pe altul in aceeasi zi, specialistii in coafat le recomanda acest tip de sampon: sampon uscat. Aplicat la radacina firului de par, efectul major al acestui tip de sampon este cel oferit de o spalare cu un sampon lichid si anume un par curat si frumos.

La acest avantaj, samponul uscat mai aduce un alt bonus: cel de volum al parului. Aplicarea sa se realizeaza in mai putin de un minut si se face prin pulverizare pe parul direct uscat, chiar si atunci cand acesta a fost coafat sau cand nu a fost spalat de 3-4 zile.

Majoritatea sampoanelor uscate au capacitatea de a absorbi excesul de sebum, fiind ca o pulbere alba uscata, ce se evapora de pe radacina parului in cateva secunde.

Cat costa un sampon uscat?

In ceea ce priveste costul acestui produs este bine ca femeile sa se intereseze care este si tipul lor de par. Pentru femeile cu parul gras chiar se recomanda utilizarea acestui tip de sampon, la fel cum se recomanda si celor care au firul de par foarte subtine si cu tendinte de cadere.

Aplicat in mod regulat, un sampon uscat poate oferi parului mai mult volum, mai multa suplete si mai multa catifelare, compusii produsului conturand calitatea de frumos parului.

sampon uscat

In marile magazine comerciale sau in magazinele destinate vanzarii produselor cosmetice, acest tip de sampon se regaseste la preturi incepand cu 20 – 25 de lei, insa in mediul online sau in binecunoscutele cataloage cu produse cosmetice precum Avon, acest produs se poate achititiona cu preturi incepand de la 10,99 de lei.

Daca e sa ma imtrebi pe mine, de curand mi-am luat acest produs, un sampon uscat, ce nu apartine nici uneia dintre faimoasele marci prezentate in reclame, dar ma pot bucura de aceeasi calitate si textura a parului dupa utilizarea produsului.

Pentru mine, acest sampon uscat este usor de folosit, se aplica imediat si pe deasupra ofera si un aer de proaspat spalat instant.

Samponul uscat NewDay Fresh

Dupa cum iti spuneam mai sus, samponul ales de mine nu este scump, nici de fite. Apartine marcii NewDay Fresh, foarte putin cunoscuta in Romania. Eu am auzit de curand de aceasta companie si am zis sa dau start incercarii unui astfel de produs si, spre surprinderea mea, chiar ma ajuta si ma multumeste.

sampon uscat newday fresh

In cateva secunde de la pulverizare ma bucur de un par plin de volum, chiar si atunci cand ma grabesc sa ies in oras si nu vreau sa pierd timp cu alte proceduri de coafare. Samponul uscat mentionat se recomanda pentru parul coafat, dar numai intre doua spalari. De exemplu, m-am spalat astazi pe par si in trei zile de la spalare utilizez acest produs pentru a mentine caracteristica de par curat mai mult timp.

Modul sigur de aplicare al samponului uscat

  1. se perie bine parul;
  2. se agita bine flaconul inainte de utilizare;
  3. se pulverizeaza samponul uscat de la o distanta de minim 20 cm, pe fiecare suvita mai groasa a parului;
  4. se lasa cel putin 30 de secunde sa actioneze;
  5. apoi se sterge parul cu un prosop de bumbac, executand aceeasi miscare ca si atunci cand te-ai spalat recent pe par;
  6. periati si coafati dupa pofta inimii si a vazului.

Distractie placuta in oras!

coafura sampon uscat

Dupa utilizarea acestui sampon in repetate randuri, parul se coafeaza mai usor, iar daca si imaginatia permite, se pot crea adevarate coafuri uimitoare, atat petru parul scurt, cat si pentru parul mediu sau lung. (fotografia de mai sus prezinta o aranjare a parului la 3 zile dupa spalarea parului cu un sampon lichid, iar coafarea acestuia pentru eveniment s-a realizat cu ajutorul acestui sampon uscat NewDay Fresh de catre mine 😉)

Cu alte cuvinte, un sampon uscat este cea mai avantajoasa si eficienta solutie de a defini naturaletea parului atunci cand femeile sunt pe fuga si doresc sa atraga atentia celor din jur.

 

 

Leave a comment