Topul celor 10 lucruri pe care le vei regreta la 85 de ani

Regretul este parte din contiinta noastra. Tuturor ne este teama la un moment sau altul de modul in care ne vor privi cei apropiati, fie ca sunt parinti, prieteni, frati sau colegi de munca. Cel mai bine este ca sa luam fiecare zi asa cum vine si sa ne bazam intotdeauna pe instinct.

regrete

Uite de exemplu, deja regret un lucru ce mi s-a intamplat zilele trecute si nici macar nu am 30 de ani. Am fost chemata pentru un interviu intr-o zona din Suceava, insa, doamna care mi-a telefonat nu era deloc genul de persoana care sa dea indicative rutiere astfel incat sa intelegi locul in care avea sediul compania respectiva.

Sa nu mai spun ca nici macar nu a intentionat sa imi spuna numele complet al companiei pentru care lucra, dar este un detaliu prea putin important acum, din moment ce a trecut.

De ce regret acest lucru? Ei bine, pentru ca dupa ce m-am aranjat putin si ma pregateam sa ies din casa, am avut un feeling sau un presentiment ca mai bine nu ma pornesc la drum si imi vad de lectura cartii ce o parcurgeam in acel timp.

Totusi, am iesit din casa. Am ajuns in cartierul Itcani, o sun pe doamna respectiva sa ii comunic pozitia, iar coordonatele sale mi-au dat de inteles ca habar nu are unde lucreaza, pentru ca acum trebuia sa fac pe a doua strada la dreapta (ce era cale fara acces), ba acum era a doua strada la stanga.

Pai, cucoana, lasa-ma sa te intreb, tu la munca pici din cer? Sau te lasa avionul pe acoperisul cladirii?

Related image

Si uite asa am inconjurat strazile cu sens unic din zona de 5 ori, numarat pe degete. Cum sa mai fii zambitoare si sa comunici cand nervii erau deja intinsi la maxim? Aparte de astea, regretul meu a fost ca am consumat benzina inutil si sa nu mai zic ca am zgariat un pic masina, dar nu e bai, caci e tabla (cum ar zice bunul meu prieten), dar si datorita incompetentei acelei cucoane (ca altfel nu ii pot spune) de comunicare si orientare in spatiu.

Regret orele acelea doua? Sigur ca da si as mai afirma-o inca o data.

Trecand peste aceste mici incidente, zic ca intotdeauna este bine sa ne bazam pe instinct si sa reactionam cum acestea ne indeamna.

Iata 10 lucruri pe care le vei regreta cand vei ajunga la 80+ de ani

  1. Vei regreta faptul ca nu ai calatorit cand ai avut sansa potrivita.
    calatorie la timpSursa foto: udiverden.dk

  2. Vei simti un gust amar mult timp pentru faptul ca nu ai petrecut timp mai mult cu parintii tai, chiar si atunci cand acestia erau la cateva minute distanta de tine.
    bunicii nostri
  3. Uneori vei regreta ca nu ai fost in preajma copiilor tai si ca nu ai investit momente sa te joci cu acestia cat au fost mici si au avut nevoie de tine.
    parinti si copiiSursa foto: http://www.publicdomainpictures.net/

  4. Nu va fi suficient timp sa nu te gandesti si sa regreti ca ti-a fost frica sa le spui oamenilor din jur ca ii iubesti. Acum, adu-ti aminte cand i-ai spus ultima oara persoanei de langa tine “te iubesc”, fie ca este iubit/a, parinte, prieten, bunic sau oricarei alte persoane de langa tine. …hmm?!….Exact! De aceea trebuie sa o spunem mai des, ori de cate ori avem ocazia sau fara un motiv anume 😉 va da roade, garantat!
    te iubesc
  5. Si, cu siguranta, vei regreta ca ai muncit prea mult, ca ai stat la serviciul acela plictisitor prea mult, in loc sa fii acasa cu familia, copiii sau prietenii care te binedispun.
  6. Vei regreta ca ai irosit timp, suflet si sperante pentru ca ti-a pasat prea mult de ceea ce vor zice unii oameni cu privire la modul in care vei indeplini anumite task-uri.
    griji
  7. Iti va parea rau ca ai stat ani de zile intr-o relatie nepotrivita si ca nu ai ales sa parcurgi un drum singur/a incat sa te multumesti pe tine. De aici, va mai aparea si regretul ca ai uitat sa investesti in tine, de teama ca vei pierde un alt compromis si te-ai plafonat relatiei, locului si obiceiurilor.
    relatie de cupluSursa foto: pixabay.com

  8. Vei regreta ca nu ti-ai asumat riscuri suficient de mari pentru a tine piept caracterului si vietii din unele zile si momente. Viata este un continuu risc si trebuie sa iti asumi fiecare pas. Incepe de pe acum sa iei in brate si frica riscului, teama de a esua sau bucuria de a invinge, indiferent de risc.
    risc
  9. Si din nou, as putea spune ca vei regreta ca nu ai fost capabil sa renunti la un job teribil sau plictisitor sau care nu te multumea, dar totusi ai ramas prizonierul acestuia timp de ani de zile.
  10. Iar in ultimul rand, regretul cel mai mare la varsta maturitatii va fi ca nu ai realizat de-a lungul vietii cat de frumos/ frumoasa esti an de an.

frumusete naturala

Acum, citind aceste lucruri, spune-mi, ai regrete din viata ta de pana acum?

Eu iti propun sa meditezi la ceea ce ai citit, sa iti intocmesti propria lista de 10 lucruri / actiuni ce deja le regreti si sa ai grija sa nu le mai intampini pe viitor.

Sa auzim de bine! Good luck ;)!

 

Sursa foto: pixabay.com, google.com, galerie personala

2 thoughts on “Topul celor 10 lucruri pe care le vei regreta la 85 de ani

    1. Buna! Imi cer scuze, insa la mine pe blog se vedeau clar imaginile. Dar, ca sa nu fie alte inconveniente, le-am schimbat. Nu stiu care ar fi cauza. Multumesc mult pentru observatie. O zi buna!

      Like

Leave a comment