10 citate uimitoare transmise de maestrul Osho in “Inteligenta reactioneaza creativ la prezent”

Se pare ca avem cu totii momente in care nu reactionam atat de bine la situatiile prezentului precum am dori sau am face in momente in care ne-am tine cumpatul si am gandi de doua ori inainte de a actiona. Insa, se pare ca unele carti chiar ne pot ajuta sa ne stimulam modul in care gandim si in care actionam in fata vastelor si diferitelor situatii la care suntem supusi cel putin o data la 3 zile.

Acest profesor spiritual sau guru mistic a scris unele dintre cele mai pozitive carti, pe care si tu ar trebui sa le citesti.

Iata 10 citate uimitoare ale maestrului, regasite in cartea “Inteligenta reactioneaza creativ la prezent”

 1. Viata apartine inimii si numai acesteia.
 2. Tu esti centrul lumii tale, al existentei tale. Asa ca, fii inteligent!
 3. A trai cu capul inseamna o prostie. A trai cu inima si a te folosi de cap ori de cate ori e nevoie inseamna inteligenta. Dar centrul, stapanul, se afla in miezul fiintei tale. Stapanul e inima, iar capul este doar servitor. Aceasta este adevarata inteligenta a omului.
 4. Diavolul trebuie socotit primul revolutionar din lume, primul care a gandit in termenii evolutiei, ai intelepciunii si ai vietii vesnice.
 5. Ziua de maine va veni cu experientele sale.
  viata taSursa foto: http://maxpixel.freegreatpicture.com/

 6. Ordinele, disciplinele, instructiunile sunt folosite de cei care vor sa domine, de cei care vor sa dicteze, de cei care vor sa le impuna altora ideile lor. Eu ii numesc pe acei oameni criminali.
 7. Omul care mediteaza este mai inteligent decat oricare altul. El poate sa se deplaseze in interior la fel de usor cum se deplaseaza in afara sa. E mai flexibil. E stapanul!
 8. Intregul nostru sistem educational se invarte in jurul memoriei, nu al inteligentei. Ingramadirea a tot mai multor informatii in memoria omului face din el o masina.
 9. Viata nu este plictisitoare. Viata e un vesnic mister; e o vesnica surpriza; e mereu noua pentru ca se innoieste constant, cu fiecare clipa.
 10. Viata e un mare mister. Nimeni nu poate intelege ce este, iar cel care pretinde ca o intelege este pur si simplu un ignorant.

Cateva date despre Osho – gurul filozofiei vietii

Nascut la data de 31 decembrie 1931, pe numele sau real Chandra Mohan Jain,  marele profesor al vietii a avut cele mai sincere si mai productive ganduri despre viata, despre esenta acesteia si despre modul in care viata poate fi placuta, la orice varsta si in orice timp.

Experientele sale de-a lungul vietii l-au facut sa devina unul dintre cei mai cautati profesori spirituali, dar si cei mai cunoscuti filozofi ai timpurilor. Inainte de a muri, la 19 ianuarie 1990, a lasat mostenire ucenicilor sai si celor pe care i-a spijinit indiferent de situatie, unele dintre cele mai mari vise, de a pune pe hartie tot ceea ce viata i-a oferit: experiente, oameni, situatii, dezbateri religioase, etc.

Majoritatea cartilor au fost traduse in limba romana, dupa adaptari riguroase, astfel incat mesajele spuse si transmise in dialectele Indiei sa ajunga la cititori in cel mai profund mod.

Mai multe date despre Osho, veti gasi pe Wikipedia, insa, va recomand sa va imbogatiti inteligenta si cultura cu cel putin doua dintre cartile acestuia. Lectura placuta!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s