Introspectie in tine insuti. Afla cum sa iti pui personalitatea in valoare

Tipul tau de persoanlitatea poate spune multe lucruri despre tine. De exemplu, unii dintre noi sunt mai conectati de altii, cum ar fi familia, prietenii sau colegii de la munca, fata de cei care prefera sa stea singuri. Unora dintre noi ni se pare mai usor sa oferim idei si solutii pentru anumite provocari, pe cand altora dintre noi ni se pare mai corect sa ne urmam liderul.

In cele din urma, tot ceea ce trebuie sa stii despre tine este ceea ce te caracterizeaza ca si fiinta umana. Ce iti place sa faci, cum iti place sa iti petreci timpul liber sau daca duci lipsa de creativitate reprezinta puncte din intreaga ta personalitate. Poate ca nu excelezi la a spune ce simti celor din jur, insa te pricepi de minune la programare. Ce poate fi mai placut decat sa ai un job ce il iubesti si pentru care iti sacrifici majoritatea timpului?

Imagini pentru personality test

Afla ce personalitate ai si ce anume te caracterizeaza mai bine

Iti propun in cele ce urmeaza mai multe adrese unde gasesti teste de personalitate, astfel incat rezultatul sa se potriveasca cu ceea ce exprimi tu celor din jur.

  1. http://www.infopsihologia.ro/teste-psihologice/tipul-de-personalitate/
  2. https://www.16personalities.com/ro/test-de-personalitate-gratuit
  3. http://www.clopotel.ro/funny/teste/Teste_psihologice/Testeaza_ti_personalitatea-164-1#test_question_top

Desigur, mai sunt o multime de link-uri si drese ce le regasesti in motorul de cautare Google. E suficient sa tastezi in bara de cautare sintagma “test de personalitate” pentru a gasi o adresa unde sa inepi un test. Eu acest lucru l-am facut pe aceste adrese si pot sa spun ca raspunsul m-a surprins la fiecare. A fost un raspuns oarecum asemanator, reflectand o serie de atribute ce le-am dobandit in timp in anii de studiu si in anii de activitate profesionala. Pot sa spun cu mandrie ca in momentul in care ajungi sa iti cunosti valorile, vei sti cum sa te faci mai mult apreciat de cei din jur, chiar si in familie, chiar si la locul de munca.

Ce raspuns am primit de la testele de personalitate?

Daca ar fi sa rezum raspunsurile celor mai multe teste aplicate in aceasta zi, raspunsurile variaza foarte putin, dar tind sa afirme acelasi lucru. De exemplu, rezultatul unui test a scos in evidenta faptul ca: “Esti o persoana foarte interesanta cu o personalitate impulsiva. Un lider din nastere, cu decizii foarte rapide. Esti foarte echilibrat si stii ce vrei de la viata. Prietenii tai cred ca esti curajos si amuzant.”

Se pare ca am tipul de personalitate “PROTAGONIST” (ENFJ-T)

Ce rezultat mi-a dat un alt test?

Sau mai bine spun ce au considerat raspunsurile mele din test ca ma caracterizeaza? Iata:

  • increzator in oameni: “Cei cu personalitate ENFJ sunt lideri înnăscuți, persoane pline de pasiune și carismă. Formând aproximativ 2 la sută din populație, aceștia sunt deseori politicienii, antrenorii și profesorii noștri, cei care îi influențează și inspiră pe alții să facă fapte bune în lume.
  • Cu o încredere naturală care dă naștere la puterea de a influența, ENFJ-ii se mândresc și își găsesc bucuria în a-i ghida pe alții să muncească împreună pentru a deveni mai buni și a îmbunătăți comunitatea în care trăiesc. “Se pare ca si Barack Obama sau Oprah Winfrey detin acest tip de personalitate.

test de personalitate

Introspectia in tine insuti

Dexul defineste introspectia ca fiind acel termen cu radacini din latina veche si consemneaza o vizualizare a sufletului, o privire in interiorul uman si chiar o privire orientata catre propriile stari, atat de subiective din nou. Ei bine, de la acest lucru propun si un exercitiu ce il poti realiza chiar la tine acasa si mai apoi il poti impartasi cu cei din jur.

Exercitiul incepe cu tine intr-o camera (poate fi si propria camera, biroul de la munca sau camera in care ai ramas sa te odihnesti, musafir fiind). Acorda-ti 3-5 minute pentru a studia ce te inconjoara, de la pereti, tablouri, culori si oricare alte elemente si imagineaza-ti daca aici poti locui, ce ai schimba si cum te-ai simti fiind in acel loc mai mult de 4 minute.

Ai grija sa repeti acest exercitiu pentru urmatoarele 3 zile, in 3 spatii diferite, astfel incat in cele din urma sa poti trasa o lista cu ceea ce te-a determinat sa alegi o anume incapere, menita sa iti aduca implinirea si linistea de a locui.

De regula, nu vei face nimic altceva decat sa te analizezi, sa iti dai seama ce te caracterizeaza, ce te inarmeaza cu putere, care sunt culorile preferate si mai important de toate, care sunt emotiile prin care treci in aceste cateva minute. Te vei pune in valoare, vei sti pe viitor sa faci alegeri mai bune si vei avea posibilitatea sa fii mai deschis cu cei din jur. O introspectie in tine insuti te va incarca cu energie si iti va oferi o stare de bine, garantat.

Spor la analiza ;)!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s